Een adembenemende tuin in Zeeland

Kom je ook genieten in de klanktuin?

De naam Klanktuin 88 en de geschiedenis

Onze woning ligt aan de Prelaatweg 88 , vandaar de naam “Klanktuin 88” , tussen Aagtekerke en Westkapelle bij het buurtschap Sint Jan ten Heere. In vroeger dagen was hier het klooster “Kerkwerve” gevestigd en later in de 18e eeuw het prachtige landgoed “Hof Sint Jan ten Heere” met schitterende tuinen en vijver partijen.

Plattegrond 1750

Oppervlakte en indeling

Onze tuin ligt rondom onze woning en is in totaal 3 000 m2 groot.
Wij wonen sinds 2001 aan de Prelaatweg. Sinds 2001 hebben we onze tuin stukje bij beetje verder ontwikkeld en sinds 2014 is deze afgerond. Eerst hebben we rustig rond gekeken en gevoeld waar het bijvoorbeeld lekker warm of heel stil was en vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de inrichting.

Ala eerste hebben we de groentetuin aangelegd en her en der hagen aangeplant om de wind te breken. In 2014 hebben we de kweekkas met aangrenzende borders afgerond en mag alles volgroeien.

Aan de oostzijde van de woning zijn in het gazon veel fruitbomen aangeplant met hieromheen sierbeplanting. De voortuin ligt aan de zuidzijde van onze woning en is redelijk formeel ingericht en aangevuld met een vijver met vlonderterras.

Aan de westzijde van de woning ligt het grootste tuingedeelte met verschillende borders een in het gras aangelegde vijver en een berceau aangeplant met leiperen , ramblers en andere klimplanten. Achter de schuur is een overkapping met zicht op de in mandala vorm aangelegde volledig biologische groentetuin en een kippenhok. Aansluitend ligt er op een lekkere warme en stille plek kwart rond terras met een kleine vijver en een pergola met druiven en aansluitend een sauna.

Verkoop van heerlijke producten uit de tuin

Van al het fruit wat onze tuin voortbrengt maken wij diverse soorten jam en chutney voor eigen verbruik en alles wat overschiet bieden wij aan voor verkoop.

Verder vinden wij het erg leuk om te zaaien en te stekken om onze eigen tuin aan te vullen. Meestal hebben wij teveel, dit bieden wij te koop aan. Bovendien potten we de zaailingen uit onze eigen tuin op, het ligt niet onze aard ligt om iets weg te gooien.

Contactgegevens

  • Leunis en Johanna Minderhoud
  • Prelaatweg 88
  • 4363 NJ Aagtekerke
  • Leunis     06 3150 1675
  • Johanna  06 2882 6696
  • info@klanktuin88.nl
Klanktuin88 - Tuin en klankschalen - Zeeland - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Elloro